2017. szeptember 14. 15:58 - KissJanika

Madártávlatban a Rába partján

Séta az emlékekkel

A következő videót Meizer Gábor készítette, aki maga is itt nőtt fel a Rába partján, és sokat járt a csárda környékén. A videót nézve, sok szép emlék-kép villan fel az emberben. Ahogy a vasútállomáson gyerekként izgatottan vártuk a "piroskát", hogy először felülhessünk rá, vagy a csárdánál a nyári táborokban eltöltött idők, amikor fagyiért, és üdítőért jártunk be. A várnál számháborút játszottunk. De az augusztus 20-i rendezvényeken is népes tábor volt az, aki a csárdában megfordult. Idősebb korunkban már az éjszakai látogatók között voltunk, és szinte látom ahogy a Pagonyi testvérek, várják a disco vendégeit a lépcső tetején. De a Rock fesztiválok kitűnő zenekarai is itt vannak előttem ahogy a villogó fényekben a húrok közé csapnak.   

Ahogy a videó betekintést nyújt a csárda udvarára, szomorú a látvány. Elhagyatott, szebb időket megért, sok szerelem kibontakozását elindító esti mulatságok helyszíne. Többször írtunk már róla, hogy meg kell menteni, ezt a sokak által kedvelt, és emlékektől fűtött csodálatos Rába-parti csárdát. Úgy néz ki, valami elindult, sokan érdeklődnek a hely után. Remélem, legközelebbi posztomban már a megmentés részleteiről írhatok! Addig is, dőljünk hátra, és nézzük meg ezt a kis kellemes videót! Hozzászólásban várom a saját emlékek leírását. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkeszo.blog.hu/api/trackback/id/tr9512828656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása